المقادير
كوب ماء دافىء وكوب حليب دافىء
معلقة خميرة كبيرة ومعلقة بكينج بودر
معلقة سكر كبيرة ومعلقة ملح صغيرة
ومعلقة كبيرة زيت ومعلقة كبيرة زبدة او سمن
4أكواب دقيق
والحشو اختياري
الطريقة
احضري بولة وضعى كوب ماء دافىء وكوب حليب دافىء
وضعى عليهم الخميرة والبكنج بودر وباقى المكونات وانزلى بالدقيق بالتدريج وانتى بتقلبي بالمعلقة لحد ما تختلط كل المكونات ثم ضعي معلقة الزبدة او السمنة واتركى العجينة تخمر نصف ساعة على الاقل
ثم قطعى العجينة قطع صغيرة وضعى الحشو حسب الرغبة
بعدها هاتى طاسة وبها ملعقتين زيت وعلى نار هادئة ضعى الفطائر مع التقليب على الناحيتين حتى يصبح لونها ذهبي وتنضج وبالهنا والشفاء
نقلا عن صفحة مطبخ بيت العيلة
تعليقات
إرسال تعليق